Πώς Υποφέρουν Οι Δρομείς Από Παθήσεις Στα Πόδια

Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε δρομέας, δεν είναι εύκολο να θεραπεύσετε το πόδι των αθλητών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αθλητές πρέπει να κρατούν τα παπούτσια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, και πρέπει να περάσουν για πολύ καιρό εφίδρωση και πρήξιμο. Τα παπούτσια πλύσης ή ξεπλύματος είναι σχεδόν πάντα έξω από το ερώτημα και η αγορά περισσότερων παπουτσιών μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τους προϋπολογισμούς. Το πόδι του αθλητή, επιπλέον, επηρεάζει ακόμη και μη αθλητές.

Τόσο πώς μπορείτε να θεραπεύσετε το πόδι των αθλητών;

Προκειμένου να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε σωστά και τελικά να θεραπεύσετε τα πόδια των αθλητών, πρέπει μόνο να ξέρετε ότι προκαλείται από έναν μύκητα. Σε γενικές γραμμές, μύκητες όπως υγρά περιβάλλοντα, με πολλή ζεστασιά. Εάν κρατάτε τα πόδια σας στεγνά και το δροσίζετε μετά από κάθε χρήση των παπουτσιών σας, τότε ίσως είστε σε θέση να θεραπεύσετε βασικές παθήσεις. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε τη χρήση κλειστών παπουτσιών.

Δρομείς πόδι

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σανδάλια ανοιχτού τύπου, ή ανοιχτά τακούνια και ανοικτά για να επιτρέψετε στα πόδια σας να αναπνεύσουν.

Όταν πλένετε τα πόδια σας, τα στεγνώνετε αμέσως μόλις τελειώσετε. Στεγνώστε τα διαστήματα μεταξύ των δακτύλων ώστε να μπορείτε να κρατήσετε την υγρασία έξω από τα πόδια σας. Καθώς περιμένετε τα πόδια σας να στεγνώσουν, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το στεγνωτήρα μαλλιών στα παπούτσια σας, προκειμένου να στεγνώσουν εντελώς τα πέλματα.

Να αλλάζετε πάντοτε τις κάλτσες σας. Καθώς ασχολείστε με το πόδι του αθλητή, κάνετε τη συνήθεια να ψεκάσετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας με αντιμυκητιασικό σπρέι. Για σοβαρές περιπτώσεις ποδιών του αθλητή, πλύνετε προσεκτικά τα σεντόνια, τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα σας και ψεκάστε την κουζίνα, το μπάνιο σας και το γενικό δάπεδο με αντιμυκητιασικό σπρέι για να μην μολύνετε άλλους ανθρώπους κοντά σας.

Η χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο έχει γίνει μια κοινή λύση για ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιο πόνο. Πριν αποφασίσετε να κάνετε μια επέμβαση στον αστράγαλο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι υπάρχουν και άλλες θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρώτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικά έμπλαστρα στην περιοχή που πονάει. Αυτό θα ανακουφίσει τον πόνο και θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω τραυματισμούς.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη λύση για τα προβλήματά τους, αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να ρωτήσετε για τις επιλογές σας πριν προχωρήσετε.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί τρόποι για να θεραπεύσει το πόδι των αθλητών. Θα χρειαστεί μόνο να πάρετε περισσότερες κρέμες και σκόνες για να κρατήσετε τον μύκητα στον κόλπο. Σύντομα, θα έχετε μια καλύτερη μυρωδιά και υγιή πόδια!

Αφήστε μια απάντηση