Ρεφλεξολογία – Το Ολιστικό Μασάζ Ποδιών Για Καλή Υγεία

Η ρεφλεξολογία είναι ένα τόσο χαλαρωτικό ολιστικό μασάζ ποδιών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία της. Η ρεφλεξολογία, που ασκούνταν χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Αίγυπτο, την Ινδία, την Κίνα και την Ινδονησία, είναι μια αρχαία τέχνη εφαρμογής πίεσης και μασάζ στα αντανακλαστικά σημεία και την ανακούφιση του ποδιού.

Το ποδόλουτρο είναι ο πιο χαλαρωτικός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος και να έχετε έναν καλό ύπνο. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να αναζωογονήσετε τα πόδια σας.

Τα ποδόλουτρα είναι υπέροχα για άτομα που είναι όρθια όλη την ημέρα ή για όσους πονάνε στα πόδια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους – μπορείτε να το κάνετε ως θεραπεία σπα στο σπίτι ή να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας.

Σχέδιο Θεραπείας

Η θεραπεία της ρεφλεξολογίας αποσκοπεί στο να προσφέρει πλήρη χαλάρωση και γενικά οφέλη μέσω του χειρισμού των αντανακλαστικών των ποδιών και του γενικού μασάζ στα πόδια και τα κάτω άκρα. Η θεραπεία ρεφλεξολογίας πραγματοποιείται στην αίθουσα θεραπείας μας σε έναν άνετο καναπέ.

Ρεφλεξολογία

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μια αρχική διαβούλευση, για να συζητηθεί το ιατρικό σας ιστορικό και το ιστορικό σας. Η απόλυτη εμπιστευτικότητα διασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή.

Οι μύκητες των νυχιών είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει τα νύχια των χεριών ή των ποδιών. Μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα όπως το πόδι του αθλητή, η κακή υγιεινή ή ακόμη και ο διαβήτης.

Συμπτώματα: Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι όταν τα νύχια αποχρωματίζονται και γίνονται εύθραυστα, πυκνά και εύθραυστα. Μπορεί επίσης να έχουν λευκές κηλίδες πάνω τους και να αρχίσουν να αναπτύσσονται πιο αργά από το συνηθισμένο. Το νύχι μπορεί επίσης να αρχίσει να εκπέμπει μια άσχημη οσμή από τη μολυσμένη περιοχή που συνήθως βρίσκεται κάτω από την άκρη του νυχιού.

Αυτό το άρθρο αφορά τη θεραπεία και την άνεση που πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας. Μιλάει για μερικές ασφαλείς λύσεις για απόλυτη θεραπεία και άνεση.

Είναι γνωστό ότι πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας για να είμαστε υγιείς. Αλλά μερικές φορές, δεν είναι εύκολο να βρεθεί η σωστή λύση για μια ασθένεια ή δυσφορία. Γι’ αυτό γράφτηκε αυτό το άρθρο, ώστε να σας παρέχει μερικές ασφαλείς λύσεις.

Αποτελέσματα και Όφελος

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από μια θεραπεία ρεφλεξολογίας. Η ρεφλεξολογία είναι ιδιαίτερα ευεργετική κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το άγχος. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτή την ασφαλή φυσική θεραπεία ως έναν τρόπο χαλάρωσης, εξισορρόπησης και εναρμόνισης ολόκληρου του σώματος σε έναν αγχώδη κόσμο που ζούμε σήμερα.

Η θεραπεία με ρεφλεξολογία μπορεί να φέρει ανακούφιση σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως

  • Προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα
  • Διαταραχές του πεπτικού συστήματος
  • Ημικρανίες
  • Αϋπνία
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Παραρρινοκολπίτιδα
  • Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία
  • Αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης
  • Και πολλά άλλα

Η θεραπεία ρεφλεξολογίας πραγματοποιείται με τον πελάτη ξαπλωμένο στον καναπέ και ξεκινά με ένα θεραπευτικό μασάζ στα πόδια, το οποίο οδηγεί σε μια τεχνική εφαρμογής πίεσης στα αντανακλαστικά σημεία του ποδιού.

Βοηθώντας να γίνει πιο χαλαρός και να βελτιώσει την κυκλοφορία σε όλα τα μέρη του σώματος και να αναζωογονήσει την ενέργεια. Συνήθως μια θεραπεία ρεφλεξολογίας διαρκεί περίπου μία ώρα.

Η καμάρα του ποδιού είναι η φυσική καμπύλη που εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Βρίσκεται ανάμεσα στη φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και καθαριότητα.

Μπορεί να ταξινομηθεί σε δύο τύπους: ψηλές καμάρες και χαμηλές καμάρες. Ένα ψηλό τόξο θα έχει υψηλότερη καμπυλότητα στη μέση του ποδιού, ενώ ένα χαμηλό τόξο θα έχει χαμηλότερη καμπυλότητα σε αυτήν την περιοχή.

Ένα ψηλό τοξωτό πόδι είναι πιο συνηθισμένο από ένα χαμηλό τόξο γιατί έχει μεγαλύτερη ευελιξία. Ένα άτομο με αυτό το είδος ποδιού έχει επίσης καλύτερη ισορροπία και σταθερότητα από κάποιον με χαμηλό τοξωτό πόδι.

Πιθανές Αντιδράσεις

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η Ρεφλεξολογία τους κάνει να αισθάνονται πραγματικά χαλαροί και νυσταγμένοι μετά από μια θεραπεία. Μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι και να χρειάζονται να ξεκουραστούν για λίγο.

Μπορεί να βιώσετε μια αντίδραση που ονομάζεται «θεραπευτική κρίση» και αφορά την αποβολή τοξινών από το σώμα. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ούρηση ή τις κενώσεις σας.

Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ψυχρότητα ή ναυτία- αλλά αυτό θα περάσει σε λίγες ώρες ή μερικές ημέρες. Για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από τη θεραπεία ρεφλεξολογίας, προσπαθήστε να ξεκουραστείτε μετά και να πιείτε άφθονο νερό για να απομακρύνετε τυχόν τοξίνες.