Η Χειρουργική Επέμβαση Στο Κότσι Πρέπει Να Είναι Τελευταία Λύση

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάλους, και μερικοί σε σημείο που η χειρουργική επέμβαση κρίνεται απαραίτητη για να διορθωθεί το πρόβλημα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η χειρουργική επέμβαση στους κάλους πρέπει να αποτελεί την τελευταία επιλογή.

Η πραγματικότητα είναι ότι η χειρουργική επέμβαση δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα που κρύβεται πίσω από την αιτία των κάλων.

Το κότσι είναι μια φλεγμονή στην άρθρωση του πρώτου δακτύλου του ποδιού συνήθως με μια ανώμαλη οστική ανάπτυξη που σχηματίζεται στο πλάι του μεγάλου δακτύλου του ποδιού ή μερικές φορές στην κορυφή της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Αυτές οι αναπτύξεις προκαλούνται συνήθως από δομικές ανισορροπίες του ποδιού που είναι κληρονομικές. Αυτές οι ανισορροπίες μπορεί να επιδεινωθούν από τα παπούτσια, τους τραυματισμούς, την αρθρίτιδα και τις δραστηριότητες που γίνονται χωρίς την κατάλληλη στήριξη του ποδιού.

Αυτή η ανισορροπία προκαλεί πίεση στο πόδι, καταρρέει η φυσική καμάρα και τραβάει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αφύσικα από τη σωστή ευθυγράμμιση. Τελικά το σώμα αποφασίζει ότι χρειάζεται περισσότερη στήριξη στο εσωτερικό του ποδιού. Το αποτέλεσμα; Ένα κότσι. Εν ολίγοις, το σώμα σας προσπαθεί να μεγαλώσει ένα έκτο δάχτυλο για να προσφέρει περισσότερη ισορροπία. Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι φυσικό και το αποτέλεσμα αυτής της μη φυσιολογικής ανάπτυξης προκαλεί πολλά προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι επώδυνα.

Οι κότσοι προκαλούν πολύ πόνο και ακόμη και στα αρχικά στάδια μπορούν να δημιουργήσουν δομικές ανισορροπίες στα γόνατα, τους γοφούς και τη μέση, καθώς το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πόδι.

Ο πόνος στα κάτω άκρα μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως τραυματισμό, υπερβολική χρήση, ιατρικές καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα ή η ουρική αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε αιτίες που δεν σχετίζονται καθόλου με τα οστά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη σε έναν από τους αδένες κοντά στον καβάλο σας (δηλαδή, στον προστάτη αδένα ή στο ουροποιητικό σύστημα) ή μια πάθηση του δέρματος όπως το έκζεμα που φουντώνει όταν σκύβετε και τον αγγίζετε.

Πότε Να Ανησυχήσετε

Θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό ή πάθηση όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα ή άλλη ιατρική διάγνωση.

Ο πόνος μπορεί να έχει επιδεινωθεί επειδή φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα. Θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από το να φοράτε τα ίδια παπούτσια και να δώσετε στα πόδια σας την ευκαιρία να επουλωθούν.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πόνο μετά την ανάπαυση, ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό. Θα διαγνώσουν τι προκαλεί τον πόνο, ο οποίος μπορεί να είναι τραυματισμός ή κατάσταση, ή άλλο ιατρικό πρόβλημα που χρειάζεται θεραπεία.

Για πολλούς ανθρώπους, ο πόνος που προκαλείται από τους κότσιους τους οδηγεί σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια με την ελπίδα να αφαιρεθεί ο κότσιος και να ανακουφιστούν από τον πόνο. Η χειρουργική επέμβαση βοηθάει, αλλά εξακολουθεί να μην λύνει το πραγματικό πρόβλημα της ανισορροπίας των ποδιών.

Μην Αγνοείτε Πόνους Στην Καμάρα

Το πόδι είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Δεν χρησιμοποιείται μόνο για μετακίνηση, αλλά έχει επίσης μια σειρά από άλλες λειτουργίες, όπως η διατήρηση της ισορροπίας του σώματος και η πρόληψη της κούρασης από την παρατεταμένη ορθοστασία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στην καθαριότητα της καμάρας του ποδιού μας, την οποία μπορούμε να πετύχουμε φροντίζοντας τα πόδια μας με ένα ποιοτικό πεντικιούρ κάθε μήνα.

Η καμάρα του ποδιού είναι ένας συνηθισμένος τραυματισμός για πολλούς αθλητές και δρομείς. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην καμάρα είναι να ξεκουραστείτε και να βάλετε πάγο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορεί να κάνει ένας αθλητής ή δρομέας για να αποτρέψει αυτόν τον τραυματισμό στο μέλλον.

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η αποτοξίνωση ποδιών μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη. Αυτή είναι η φυσική διαδικασία επούλωσης που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται ένα πόδι αποτοξίνωσης ποδιών. Αυτά τα άτομα μπορεί να χρειάζονται ανακούφιση από τα κουρασμένα, πονεμένα πόδια τους ή μπορεί να πάσχουν από μια ασθένεια ή πάθηση που τους απαιτεί να κάνουν τακτικές θεραπείες στα πόδια τους.

Ποια είναι λοιπόν η λύση εκτός από τη χειρουργική επέμβαση; Ένα ζευγάρι καλής ποιότητας ορθοτικά στηρίγματα καμάρας.

Τα κατάλληλα ορθοτικά στηρίγματα καμάρας είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τη φυσική καμάρα που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του ποδιού. Μόλις αποκατασταθεί αυτή η σωστή ισορροπία, οι κάλους σταματούν να αναπτύσσονται και με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται. Έτσι, αυτά τα πέλματα ποδιών όχι μόνο θα αποτρέψουν τους κάλους, αλλά θα εξαλείψουν και τους κάλους που μπορεί να έχετε ήδη.